Waarom is het belangrijk om afval te scheiden?

Als het gaat om het weggooien van spullen die we niet meer nodig hebben, is het zo belangrijk dat we ons afval op de juiste manier scheiden. Er zijn veel mensen die zich niet echt realiseren hoe belangrijk het is en vaak de vraag stellen: “Waarom is het belangrijk om afval te scheiden?”. Het korte antwoord op deze vraag is dat als we ons afval niet scheiden wanneer we het weggooien, we alles direct op de vuilnisbelt gooien. Afval op een stortplaats laten rondhangen is een serieuze zaak, omdat items die zich op een stortplaats bevinden giftige gassen zoals methaan afgeven wanneer ze beginnen te ontbinden. Methaan is 25 keer giftiger dan kooldioxide en is een van de belangrijkste oorzaken van opwarming van de aarde en klimaatverandering.

Jouw afval scheiden in verschillende bakken heeft voordelen

Als je jouw afval op de juiste manier sorteert, bescherm je het milieu (doordat je de vervuiling vermindert) en jouw gemeenschap (de wegen worden schoner in het belang van de volksgezondheid). Deze positieve effecten vertalen zich ook in economische voordelen. Allereerst de besparing op verwijderingskosten, verbeterde efficiëntie tijdens afvalinzamelingshandelingen en meer gebruik van gerecyclede materialen. Het beschermt het milieu en vermindert de milieu-impact van afval dat anders gebonden zou zijn aan de stortplaats of verbrandingsovens, die overigens niet langer voldoende zijn om de steeds toenemende hoeveelheid afval die we produceren af ​​te voeren. 

Andere voordelen

Het voorkomt gezondheidsrisico’s. Medicijnen kunnen bijvoorbeeld, als ze niet op de juiste manier worden gesorteerd en verwijderd, aanleiding geven tot giftige emissies op de stortplaats en het percolaat vervuilen; bovendien kan de aanwezigheid van antibiotica in afval de selectie van antibioticaresistente bacteriestammen bevorderen.

Hoe afval gemakkelijk en effectief scheiden?

Ieder van ons heeft de plicht om de overexploitatie van hulpbronnen en vervuiling tegen te gaan door afval op de juiste manier te sorteren en ook door de hoeveelheid geproduceerd afval te verminderen. Het kopen van producten van de tap of los voedsel, de voorkeur geven aan glas boven plastic om de verpakking te hergebruiken, zijn deugdzame attitudes die, in combinatie met de gewoonte om te recyclen, zichtbare veranderingen kunnen veroorzaken en het lot van een planeet die pijn lijdt als gevolg van de stijging gedeeltelijk kan omkeren. temperaturen en klimaatverandering. Daarnaast helpt het om een efficiënte, minder CO2 uitstotende container te huren, https://logicwaste.nl/ kan je hier van dienst zijn Ze zijn eenvoudig te bestellen en te gebruiken! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *